Labākā Maltā gaļa BURGERIEM


Šodien Stāstīsim Jums par Malto Gaļu!!

Nav laba doma pirkt jau gatavu liellopa malto gaļu: jūs nekad nezināsiet no kādas gaļas tā pagatavota, nemaz jau nerunājot par gaļas svaigumu. Lai būtu droši, malto gaļu nāksies gatavot pašiem. Visupirms jāizvēlas pareizais liellopa gaļas gabals: ja ņemsiet fileju ar pavisam nelielu tauku kārtiņu (ap 7%), burgeri sanāks pārāk sausi. Tomēr ņemiet vērā: jo vairāk tauku gaļā, jo mazāks būs burgers - gaļas gabals, kurā trešā daļa ir tauki, galu galā saruks par apdegušu piciņu, jo karsējot tauki pilēs uz oglēm un degs. Mēģiniet atrast zelta vidusceļu: labāk ņemiet divgadīga vai trīsgadīga liellopa sānu daļu, kas satur 10–15% tauku, tad burgeri sanāks īpaši aromātiski un sulīgi.

Kamēr kotletes nav pilnībā izveidotas, siltums ir to nāvīgākais ienaidnieks: tauki kļūst mīksti un lipīgi. Maltā gaļa līp pie rokām un darba virsmas. Maļot gaļu, pārliecinieties, ka visi rīki, arī gaļas mašīnas asmeņi, ir atdzesēti. Lai to panāktu, gaļas maļamo mašīnu varat uz brīdi pat ievietot ledusskapī.

Nemaliet gaļu pārāk smalki - no smalki samaltas gaļas ļaujiet omītei pagatavot savas firmas maigākas kotletītes. Gaļu nevajag pārāk daudz mīcīt (kā daudzi mēdz to darīt). Jo mazāk jūs izjauksiet maltās gaļas struktūru, jo sulīgāki burgeri sanāks. Pievienojiet savas iecienītās garšvielas (tikai ne sāli) un viegliņām iemaisiet maltās gaļas masā. Vairāk par to pastāstīšu rīt....

ALEKSANDRS VĒVERS