Kā pagatavot Street Vista burgeri?


Kā pagatavot Street Vista burgeri?

Ne vienmēr vajag Ziemassvētkus, lai saņemtu dāvanu. Tai nav jābūt Tavai dzimšanas dienai, lai Tu justos pacilātā garastāvoklī. Mēs esam ieradušies šeit, lai Tevi iepriecinātu un iepazīstinātu ar Street Burgers Vistas burgera recepti.

Lai pagatavotu 2 porcijas Street Burgers Vistas burgeru, Tev būs nepieciešams:

  1. 1 vistas fileja
  2. Marināde pēc izvēles. Droši vari iegādāties jau veikalos pieejamās gatavās marinādes
  3. Ķiploku mērce (majonēze + uz smalkās rīves sarīvēta 1 daiviņa ķoploka)
  4. Salāti pēc izvēles. Lai burgers būtu ar kraukšķīgumu, iesakām ice-berg salātus
  5. 1 paliels tomāts
  6. 1 sīpols
  7. 1 gab marinēts gurķis
  8. Siers pēc izvēles. Vēlams izmantot tādu, kas labi kūst – Alpu siers, Čedaras
  9. Pesto – vari pagatavot pats, vari iegādāties no veikalos pieejmo pesto klāsta
  10. Maize – burgermaizītes, polārmaize vai Kefīra maize

Lai pagatavotu pesto, Tev būs nepieciešams:

  1. 250 g Bazilika lapas bez kātiem
  2. 200ml Extra Virgin olīveļļa
  3. 25g Ķiploki
  4. 5g Grauzdēti rieksti. Der ciedru rieksti, valrieksti, lazu rieksti vai ķirbju sēklas
  5. 100g Cietais/Parmezāna siers

Pagatavošanas laiks: 2 – 24h iemarinēšanai, 30min gatavošanas laiks

Vistas fileju pārgriez horizontāli uz pusēm, iemarinē un atstāj ledusskapī. Ja plāno vistu atstāt marinēties uz 12-24 stundām, marinādi droši vari taisīt vieglāku. Ja laiks ir ierobežots – drošu sirdi vari vistu marinēt intensīvākā marinādē.

Jau laicīgi vari sagatavot pesto mērci, kas aizņems pavisam maz laika – vienkārši visas sastāvdaļas liec kopā blenderī līdz tiek iegūta viendabīga masa. Neaizmirsti bazilika lapām noņemt kātiņus – to vēlams izdarīt tādēļ, lai vēlāk, baudot burgeri, nesanāktu mulsinošs pārsteigums ar matiem līdzīgiem objektiem pesto mērcē, ko mēdz sagādāt nenoņemtie kāti.

Iemarinēto vistu droši vari likt cepties. Ja mājās ir pieejams grills, tad vistu cep 4-5 min katru pusi. Ja gaļu gatavosi pannā, tad vistu no abām pusēm cep 4-8 min uz iepriekš uzkarsētas pannas. Kad vista teju gatava, tai virsū liec siera šķēli, lai tas paspēj izkust.

Paralēli cepšanas procesam vari ķerties klāt sagatavēm – sagriez ripiņās tomātu, sīpolu un gurķi, atdali salātlapas. Uz atsevišķas, tīras pannas, kurā nav taukvielu, no abām pusēm viegli apgrauzē maizīti, lai tā ir silta un kraukšķīga.

Kad maize gatava, abas tās daļas apsmērē ar ķiploku mērci. Dārzeņu sagataves kārto uz vienas no maizes pusītēm pēc sirds patikas, bet neaizmirsti vistu apsmērēt ar pesto mērci. Visu garadarbu apsedz ar otru maizīti.

Ja vēlies sevi no sirds palutināt, vari pagatavot arī frī kartupeļus. Ja pieejami jaunie kartupeļi, tad tos kārtīgi nomazgā, nenomizo, bet sagriez sev vēlamos stienīšos. Uzkarsē eļļu katlā līdz 180 grādiem uz cep, līdz zeltaini kraukšķīgi. Kad gatavi, apber ar sāli un pipariem. Ja ir pavisam gurmāns noskaņojums, pēc vari pagatavot arī saldā kartupeļa frī. Cepšanas process ir identisks, bet sāls un pipara vietā iesakām izmantot kanēli un brūno cukuru!

Labu apetīti un uz tikšanos Street Burgers burgernīcās!